lørdag 16. juli 2011

På loffen i Lofoten

Gårsdagen startet med frokost i strålende solskinn og godværet var med oss hele dagen. Planen for dagen var å nå Bodø og komme oss over til Lofoten. Ved første matstopp spiste vi lunsj med en 22 år gammel belgisk gutt som til nå hadde syklet over 600 mil alene på en "rosykkel". Da føltes plutselig våre planlagte 310 mil noe smått.

Til tross for en lang etappe med mye opp og ned, gikk turen til Bodø lett på grunn av strålende vær og mektig natur. Vi kom til Bodø i går kveld etter et vindstille stopp ved Saltstraumen, verdens kraftigste malstrøm. Vi tok 00.45 ferga fra Bodø og kom til Moskenes litt før 05.00 i dag tidlig. Rett etter ankomst syklet vi de fem km ut til Å, etter anbefaling av en hyggelig og eventyrlysten tysk fysiker som for tiden bor og jobber som fisker i Lofoten. Dette viste seg å være et lurt valg og vi fikk noen timers søvn ytterst i havgapet under åpen himmel. 

I dag våknet vi til steikende sol, fantastisk utsikt og uten et vindpust:) Etter en lang frokost syklet vi rolig nordover gjennom Å, Tind, Sørvågen, Reine og Ramberg. Vi har brukt mye tid, kikket oss rundt, kokt kaffe på primus og tatt masse bilder. Utover dagen skyet det til og den siste mila syklet vi i sur motvind og med dunjakka på. I kveld slo vi opp teltet på Flakstad for å oppleve midnattsola. Nå ser vi fram til en lengre nattesøvn og krysser fingrene for at sola titter fram i morgen også. 

Saltstraumen

Mamma og Lill Katrin. Klokka er 05.30 og vi er klar for vår første "natt" under åpen himmel i Lofoten. 

Marthe sier god natt mens sola skinner.

Marthe og Lill Katrin med Reine i Lofoten i bakgrunnen. 

En velfortjent Nordlandspils i leiren:) 

5 kommentarer:

  1. Søndag kl 11.30 Kjemefine bilder og en fantastisk natur. Nå begynner e å misunne dere, men nå blir det vanskelig å legge seg når sola skinner hele tiden. God tur videre, her pøser regnet ned. Svein olav

    SvarSlett
  2. Hei!
    Nå misunner jeg dere virkelig. Var i Bodø i militæret og har vært i lofoten et par ganger siden, inklusive Å. Fantastisk område og helt uforglammelig om været er fint. Ser av værmeldingene at det blir sånn tålelig i dagene som kommer. Her pøser det ned, er meldt stooore nedbørsmengder i løpet av dagen.
    God tur videre, vi følger dere hver dag!!

    SvarSlett
  3. Steik for en plass! Ser rett og slett trolsk ut. Ja, her regner det som vanlig. Det positive er at det er meldt bølger i dag, så eg stikker å surfer...NU. :) Jei! Snakkes senere! Have fun girls :)

    SvarSlett
  4. Hei på dere spreke jenter! Er på besøk hos Eva og Olaf, og ble oppdatert og fikk låne en PC. Fantastiske bilder, og for en natur! Veldig kjekt å se og høre at det går bra med dere. Er det slutt på punkteringene dine, Marthe? Ønsker dere en fortsatt god tur med masse fine opplevelser. Tenker på dere hver dag. Klem fra Arild og Nente

    SvarSlett
  5. Hiver meg på kommentarene om at jeg synes dere er kjempeflinke og skikkelig spreke!Flotte bilder, gleder meg til å se dem alle når dere kommer hjem. Unner dere alt godt vær, og livsvarige opplevelser.... Tanteklem :-)

    SvarSlett